PRVI DOJMOVI

Počeo je Hell‘s Kitchen, novi kulinarski reality show koji obećava, evo i zašto

Iako su brojni gledatelji ovom showu pristupili pomalo skeptično, prva epizoda bila je prilično obećavajuća

Ove srijede, 31. siječnja, napokon je emitirana i prva epizoda dugoočekivanog i najavljivanog kulinarskog reality showa Hell‘s Kitchen. Napravljen je po uzoru na originalni Hell‘s Kitchen u kojem glavnu riječ vodi danas planetarno popularan chef Gordon Ramsay, dok u našoj inačici showa tu ulogu ima chef Tom Gretić.

U showu se natječe 18 kandidata, svi imaju iskustvo rada u kuhinji i već u prvoj epizodi imali su prilike pokazati vještine kojima barataju. Neki više, a neki manje uspješno.

VIŠE O SHOWU PROČITAJTE OVDJE

image
Rtl/

Iako su mnogi bili skeptični oko ovakvog koncepta showa kod nas, a prije samog emitiranja isticalo se i to da agresivan pristup osoblju u kuhinji kakav u originalnom Hell‘s Kitchenu njeguje Ramsay nikada nije ni trebao biti prihvatljiv, a danas više ne dolazi u obzir, prva epizoda bila je iznenađujuće dobro odrađena.

Nakon što smo je odgledali, prvo što nam je palo napamet jest to da nam je Tom Gretić zbilja nedostajao na malim ekranima. Elokventan, razgovijetan, smiren, jasan, duhovit, ali dovoljno ozbiljan već u prvoj epizodi kandidatima je podijelio nekoliko vrlo dobrih savjeta i konstruktivnih kritika. Ostao je svoj, bez pokušaja imitacije Ramsaya, što smo od Gretića možda nekako i očekivali, ali smo, svjesni televizije, ovog formata i želja publike, ipak bili pomalo skeptični.

Svidjelo nam se i to što se, za početak, u portretiranju kandidata nisu prikazivale njihove osobne drame i teški životni trenuci, kao što je to obično slučaj na počecima reality showova, već je sva pažnja usmjerena na njihovu karijeru prije showa. No, svakako bismo voljeli da se u narednim epizodama prikazuje više same pripreme jela i kuhanja nego nepotrebnog razgovora među kandidatima.

image
Hell‘s Kitchen Hrvatska Instagram/

U prvoj smo epizodi upoznali i Gretićeve sous chefove, Ivanu Bekavac i Ivana Vrbanca, koji su se u ovim ulogama prilično dobro snašli te se nadamo da će se na malim ekranima prikazivati više od onoga što smo do sada vidjeli. Na kraju, nakon odgledane epizode, dojam koji show ostavlja prilično je obećavajuć i nadamo se da će se ova atmosfera, uz iznimku nepotrebnih drama, održati i kroz ostale epizode.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2024 19:22