Na Zagrebačkom velesajmu od četvrtka do subote, 24. - 26. listopada, održat će se sajam HoReCa. Riječ je o sajmu profesionalne opreme za hotele, ugostiteljstvo i turizam koji se proteklih devet godina održavao u Opatiji, da bi sada prvi put bio preseljen u glavni grad, na znatno veći prostor. Osim profesionalcima, koji ovdje mogu pronaći baš sve kako bi svoje ponude podigli na višu razinu, HoReCa je zanimljiva i svim drugim zaljubljenicima u kuhanje i dobru hranu.
Veliku pozornost posjetitelja tako će, među ostalim, zasigurno privući Big Green Egg, koji je posljednjih godina vrlo popularan kako među profesionalnim kuharima, tako i među hobistima amaterima. Radi se, naravno, o originalnom keramičkom roštilju tipa kamado, koji već svojom formom zavrjeđuje uvrštenje u svjetske kataloge modernog dizajna, a o njegovoj popularnosti svjedoči i niz replika koje se pod raznim brendovima prodaju diljem svijeta.
No, nije samo jedinstven izgled ono što je Big Green Eggu osiguralo prepoznatljivost i donijelo široku popularnost. Riječ je, prije svega, o vrhunskom kulinarskom uređaju u čiju će se svestranost i versatilnost posjetitelji moći uvjeriti na licu mjesta. Tijekom sajma će se, naime, na otvorenim prezentacijama u Big Green Eggu pripremati raznovrsna jela poput sočne janjetine, hrskave piletine, domaćih kolača, nezaobilaznog povrća, plant based proizvoda i mirisnih focaccia. Jer, za razliku od klasičnih roštilja, u ovome se može pripremiti gotovo svako jelo.
Ovaj legendarni keramički roštilj poznat je, osim po svestranosti, i po mogućnosti kontroliranja odnosno postizanja savršene temperature za bilo koju vrstu jela, što za posljedicu ima nenadmašnu sočnost te jedinstvene okuse i teksture hrane. Zainteresirani posjetitelji imat će stoga jedinstvenu priliku vidjeti kako se tradicionalni recepti u kombinaciji s modernom opremom pretvaraju u nezaboravne gurmanske užitke, a za to će se pobrinuti kuhari Dejan Pejović, Tomislav Tabaj, Eduard Beg i Krešimir Sommer te slastičarka Linda Pejović.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....