AKTUALNO

Testiranje pošlo po zlu: Prototip nadolazećeg Maseratija Grecalea završio u stupu u Italiji...

Iako je premijera Grecalea prvotno najavljena 16. studenog, to je odgođeno do proljeća 2022. kao rezultat globalne nestašice čipova
Maserati Grecale prototip
 Instagram Screenshot

Na Instagramu su osvanule fotografije koje prikazuju testni automobil nadolazećeg Maseratija Grecalea zabijenog u stup. Prema opisu priloženih fotografija, incident se dogodio na kružnom toku na Piazzi Polonia u Torinu u Italiji.

image
Maserati Grecale prototip
Maserati

Iako nezgode s testnim automobilima nisu neviđena pojava, prilično je neobično vidjeti kako se tako nešto događa na gradskom trgu. Srećom, lokalni mediji prenijeli su kako nitko nije ozlijeđen u nesreći, u kojoj je sudjelovalo i vozilo marke Ford.

Iako je premijera Maseratija Grecalea prvotno najavljena 16. studenog, događaj je odgođen do proljeća sljedeće godine kao rezultat globalne nestašice čipova. Kao razlog su navedena kašnjenja zbog ‘problema u pozadini koji su uzrokovali prekide u lancu opskrbe‘ za neke od ključnih komponenti vozila.

image
Maserati Grecale prototip
Maserati

Drugi Maseratijev SUV u asortimanu će zauzeti mjesto ispod Levantea. Baziran je na istoj Giorgio platformi koju koristi i Alfa Romeov Stelvio, a očekuje se u izvedbama s benzinskim, dizelskim, hibridnim i potpuno električnim pogonima.

image
Maserati Grecale prototip
Instagram Screenshot

Iako je SUV, činjenica da na sebi nosi značku Maseratija znači da će vjerojatno biti prožet sportskim karakterom, a talijanski proizvođač je već najavio izvedbe Trofeo, GT i Modena. Nažalost, nije izgledno da će SUV koristiti Ferrarijev V8 koji se u prošlosti našao u drugim Maseratijima, budući da ga kompanija postupno ukida. Umjesto toga, očekujemo niz motora s četiri i šest cilindara u kombinaciji s nekim blagim hibridnim sustavom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. lipanj 2024 20:51