Osobama sklonim glavobolji savjetuje se ne preskakati doručak, ručak ili večeru jer glavobolju može izazvati i niska razina šećera u krvi. Uzrok glavobolje može biti i dehidracija pa treba češće piti običnu vodu.
Kao pomoć kod glavobolje preporučuju se:
● ljuta papričica, kajenski papar, feferoni jer sadrže kapsaicin, tvar koja djeluje protuupalno i smanjuje bol
● cjelovite žitarice, orašasti plodovi i sušeno voće - bogati su magnezijem, esencijalnim mineralom ključnim u prevenciji glavobolje
● hladno prešana biljna ulja, avokado, orašasti plodovi i sjemenke - bogati su vitaminom E, koji neutralizira učinak toksičnih slobodnih radikala za koje se vjeruje da izazivaju glavobolju
● voda (osam čaša na dan) jer moždane stanice moraju biti hidratizirane.
U hranu koju treba izbjegavati jer može biti okidač glavobolje ubrajaju se:
alkohol, kava, čokolada, mesne prerađevine, konzervirana hrana, masni i odležani sirevi, previše soli. Osim toga, izbjegavajte bijelu rižu, pecivo i kruh od bijelog brašna, krumpir, deserte s puno šećera.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....