- 4 češnja češnjaka
- 120-150 ml djevičanskog maslinova ulja
Priprema i čuvanje:
- Četiri češnja češnjaka izgnječite ili sitno nasjeckajte i stavite u tavu.
- Dodajte mu 120-150 ml maslinovog ulja. Pomiješajte sve zajedno. Pripazite da je češnjak ravnomjerno raspoređen, odnosno da ga prožima maslinovo ulje.
- Pirjajte ga na srednje jakoj vatri tri do pet minuta, obavezno povremeno miješajući. Ne dozvolite da se ulje pregrije, kao ni da se češnjak preprži jer će mu onda okus biti gorak.
- Kad završite, sve prebacite u staklenku u kojoj ćete ga čuvati i pustite da se potpuno ohladi prije nego što staklenku zatvorite poklopcem.
Savjet više!
Ulje čuvajte na hladnom i mračnom mjestu, najbolje u hladnjaku, ali najviše do pet dana. S vremena na vrijeme promiješajte sadržaj staklenke (najbolje jednom dnevno). Nakon ovog vremena, ulje nemojte koristiti u svrhu "liječenja", ali ga možete iskoristiti za kuhanje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....