DEŽURNA ORDINACIJA

Biljni sapun za atopijski dermatitis

Sapunom se treba oprati više puta dnevno i ostaviti sapunicu da djeluje na koži 20-ak sekundi pa isprati

Koji biljni sapun može pomoći mom 19-godišnjem sinu koji ima atopijski dermatitis? Kako pravilno koristiti biljne sapune?

  • Lara O., Virovitica

Odgovara dr. Ksenija Krajina Pokupec, fitoterapeut:

Sapun protiv dermatitisa radi se s ljekovitim biljem na posebno propisan način. Zbog lužine mora odstajati najmanje mjesec i pol i osušiti se. Sapun može sadržavati ulja ili macerate nevena i kamilice te bademovo ili jojobino ulje. Od ljekovitih biljaka dodaju se i ekstrakti crnog sljeza, maćuhice, čestoslavice, nevena, hrastove kore. Sapunom se treba oprati više puta dnevno i ostaviti sapunicu da djeluje na koži 20-ak sekundi pa isprati. Nakon pranja obavezno upotrijebiti domaću prirodnu kremu od ljekovitih biljaka protiv atopijskog dermatitisa, ali i svih drugih oblika dermatitisa. Budite redoviti i uspjeh neće izostati.

Svoja pitanja šaljite na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Odgovore objavljujemo u magazinu Doktor u kući, koji izlazi svaki prvi četvrtak u mjesecu te na našem portalu živim.hr.

Linker
25. travanj 2024 21:57