1. KUHINJSKE KRPE BEZ MASNIH MRLJA
Kuhinjske krpe bit će bolje oprane i lakše će se skinuti mrlje ako ih preko noći ostavite potopljene u vodu u koju ste dodali žlicu sode bikarbone. Sutradan krpe prokuhajte na uobičajen način.
2. UGODAN MIRIS USISAVAČA
Da bi vaš usisivač ljepše mirisao, usišite u njega malo sode bikarbone.
3. PERŠIN PUN VITAMINA C
Peršin nikada ne kuhajte zajedno s namirnicama, tek kada je jelo gotovo, pospite ga sitno nasjeckanim peršinom i sačuvat ćete sve vitamine koje sadrži.
4. VOĆE BEZ PESTICIDA I NEČISTOĆA
Voće ili povrće prije jela potopite nekoliko minuta u vodu kojoj ste dodali malo alkoholnog octa i sode bikarbone te isperite. Ova kombinacija s namirnica će ukloniti sve nečistoće i tragove pesticida.
5. DA CRVENA PAPRIKA NE BUDE GORKA
Crvenu papriku nikada ne stavljajte na vrelo ulje jer će postati gorka, nego u zapršku u kojoj ima malo vode.
6. KAKO SAČUVATI ŽUTANJAK
Žutanjak možete sačuvati dva do tri dana ako ga stavite u šalicu i preko njega nalijete ulje.
7. ASPIRIN I SVJEŽE RUŽE
Ruže će dulje trajati stavite li u vodu pola aspirina. On sprečava truljenje i pomaže da cvijeće bude što dulje svježe.
8. CRVENA CIKLA
Cikla će prilikom kuhanja zadržati crvenu boju ako u vodu u kojoj se kuha ulijete malo octa ili limunova soka.
9. CRVENI PRSTI OD CIKLE ILI BOBIČASTOG VOĆA
Očistite prste od soka cikle ili bobičastog voća pomoću limuna, jer će običan sapun samo pojačati boju. Istrljajte ih limunovim sokom ili ih jednostavno protrljajte kriškom limuna.
10. SVJEŽI KRUH
Kruh će zadržati svježinu ako u vrećicu u kojoj ga čuvate stavite malo opranog i osušenog korijena celera.
11. REZANJE LUKA BEZ SUZA
Luk se lako reže i bez suza ako ga prije rezanja stavite 15-ak minuta u hladnjak.
12. KAO SAČUVATI GRAH
Grah se najbolje čuva ako se u posudu u kojoj se drži stavi nekoliko češnjeva češnjaka i lovorov list.
13. PROTIV PUTNE MUČNINE
Ako u vožnji automobilom ili autobusom osjećate mučninu, prije puta uzmite malo svježeg peršinovog lista i grickajte ga.
14. DA SE KRUH NE MRVI
Da se svježi kruh ne bi mrvio dok ga režete, umočite nož u vrelu vodu. Potom ga obrišite i narežite kruh.
15. SUPER PILING ZA SVAKI DAN
Od sode bikarbone napravite super piling za lice i tijelo. Tri male šalice sode bikarbone izmiješajte sa šalicom vode. Utrljajte u kožu blagim kružnim pokretima. Piling je dovoljno nježan za svakodnevnu upotrebu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....