Voće i povrće ove boje sadrži obilje vitamina C, karotenoida i bioflavonoida koji štite srce, bore se protiv raka, čuvaju vid i zdravlje očiju te jačaju imunosni sustav pomažući mu da se obrani od viroza, prehlada i upala.
Pravo bogatstvo
Žuta boja dolazi od pigmenta betakriptoksantina iz skupine karotenoida, dok su alfa-karoten i beta-karoten zaslužni za narančastu boju. Ova skupina voća i povrća sadrži folate koji su posebno važni trudnicama u očuvanju zdrave trudnoće. Prema podacima Nacionalnog instituta za rak u Rockvilleu, žuto i narančasto voće i povrće smanjuje rizik od raka mokraćnog mjehura.
Jedite:
- žute jabuke
- naranče
- limun
- dinje
- marelice
- breskve
- mango
- nektarine
- ananas
- kukuruz
- korabu
- žutu rajčicu,
- mrkvu,
- žuti krumpir
- buču.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....