- 250 g njoka
- 4 jušne žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 150 g vrganja
- 2 češnja češnjaka
- pola čaše suhog bijelog vina
- pola čaše usitnjenog bosiljka
- sok od pola limuna
- sol i papar
- parmezan
Priprema:
- Skuhajte i ocijedite njoke.
- Na vatri zagrijte 2 jušne žlice ulja, dodajte izrezane vrganje i posolite. Smanjite vatru i pirjajte uz povremeno miješanje 4 do 5 minuta.
- Dodajte usitnjeni češnjak i pirjajte još 1 minutu.
- Dodajte vino i kuhajte dok ne ispari na pola.
- Dodajte ostatak ulja, njoke, bosiljak, limunov sok i svježe mljeveni papar. Sve izmiješajte i držite na vatri još 1 do 2 minute.
- Maknite s vatre, pospite parmezanom i poslužite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....