- 2 šake izrezanih purećih prsa
- 1 stabljika celera listaša
- 1/2 slatko-kisele jabuke
- 3 jušne žlice Grčkog jogurta
- 2 jušne žlice suhih brusnica
- 2 jušne žlice mješavine badema i lješnjaka
- 1 jušna žlica grožđica
- sol, svježe mljeveni papar
Priprema:
- U pleh za pečenje poredajte bademe i lješnjake u jednom sloju, te ih stavite peći 5 minuta u pećnicu zagrijanu na 200 °C. Izvadite ih potom iz pleha da se ne bi prepekli.
- U zdjelu stavite izrezanu puretinu, stabljiku celera i jabuku izrezane na kockice, lješnjake i bademe izrezane na četvrtine, brusnice, grožđice, jogurt, te sol i papar. Sve pažljivo izmiješajte. Prekrijte folijom i ostavite u hladnjaku 2 do 3 sata da se sastojci prožmu.
- Prije služenja na tanjur za serviranje stavite zelenu salatu, matovilac, radič, rikulu ili njihovu mješavinu začinjenu bučinim uljem i jabučnim octom. Na to stavite pripremljenu puretinu, te poslužite uz domaći kruh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....