Foto: iStock
Patlidžani i tikvice

Popečci od tikvica

  • 1 tikvica
  • 1 jaje
  • šaka krupno izribanog polutvrdog sira
  • ¼ srednje glavice luka
  • oštro brašno
  • mlijeko
  • peršinov list
  • sol
  • ulje za prženje

Priprema:

  1. Neoguljenu opranu tikvicu izribajte na srednje krupno, a luk i peršin sitno izrežite.
  2. U zdjelici umutite mlijeko i jaje, posolite te sve pomiješajte s brašnom, lukom, peršinom i tikvicama.
  3. Gustoća smjese mora biti gušća nego za palačinke.
  4. Žlicom ju stavljajte pržiti na zagrijano ulje u tavi. Oblikujte popečke.
  5. Pecite s obje strane dok ne porumene.
  6. Vadite ih na papirnati ubrus i poslužite tople.
17. prosinac 2024 20:55