- bakalar, 600 g
- krumpir, 350 g
- mrkva, 200 g
- luk, 200 g
- suncokretovo ulje, 20 g
- maslinovo ulje, 0,2 dcl
- bijelo vino, 1 dcl
- začini (sol, papar, češnjak, slatka crvena paprika, lovorov list, ružmarin, vrlo vrlo malo ljute paprike)
- peršinov list, za posipanje
Priprema:
- Na zagrijanom suncokretovom ulju popržite sitno izrezan luk dok ne poprimi staklasti izgled.
- Dodajte na kocke izrezan krumpir, kockice mrkve, sitno izrezan češnjak i sve zajedno propirjajte još par minuta uz stalno miješanje.
- Dodajte maslinovo ulje i bijelo vino. Miješajte jednu minutu. Začinite.
- Dolijte vruću vodu da prekrije sve sastojke. Kuhajte na umjerenoj vatri.
- Kada je krumpir na pola kuhan, dodajte na krupne komade izrezan bakalar i dalje nastavite kuhati.
- Kada je krumpir skoro gotov, nekoliko komada zgnječite kako bi gulaš dobio na punoći. (Ovime ne trebate dodavati zapršku jelu.) Kuhajte još nekoliko minuta.
- Pred služenje izvadite lovor i grančicu ružmarina. Pospite usitnjenim peršinom i poslužite uz salatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....