Sastojci (za 4 osobe):
- 750 g očišćenih lignjuna (ili muzgavaca)
- 6 srednje velikih krumpira
- 2 velike glavice luka
- 2 velike mrkve
- 70 g bijelog vina
- 70 g ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- voda
- češnjak
- peršinov list
- ružmarin
- ovorov list
- sol
- papar
Priprema:
- U vatrostalnu posudu stavite očišćene lignjune izrezane na pola, oguljene krumpire, mrkvu i luk izrezane na krupno, usitnjeni češnjak i peršin, vino, ulje, ružmarin, lovor, sol, papar i na kraju vodu tako da tekućine bude do pola lignjuna i povrća.
- Sve promiješajte i poklopite. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 ℃ oko 45 minuta.
Tijekom pečenja posudu 2, 3 puta izvadite iz pećnice i lagano promiješajte sadržaj.
Poslužite uz sezonsku salatu; zelenu salatu, rajčice, krastavce, mladi kupus ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....