- 750 ml crnog vina
- ½ naranče
- ¾ šalice vode
- ¼ šalice smeđeg šećera
- 10 klinčića
- 2 štapića cimeta
- 2 zvijezde anisa
- izribana kora netretirane naranče
- rum
Priprema:
- U prikladnoj posudi pomiješajte šećer i vodu pa stavite na vatru da proključa. Miješajte dok se sav šećer ne otopi.
- Smanjite vatru, dodajte klinčić, cimet, zvijezde anisa, narančinu koru i sok. Kuhajte na laganoj vatri uz neprekidno miješanje oko jednu minutu.
- Dodajte vino i na vrlo blagoj vatri kuhajte oko 20 minuta.
Procijedite i poslužite.
Ideje, ideje
U kuhano vino mogu se dodati i drugi začini poput kardamoma, vanilije, đumbira pa čak i crni papar.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....