- 3 kg murvi
- ½ kg šećera
- 25 g praha za želiranje
- sok ½ limuna
- cimet u prahu
- 4 klinčića
Priprema:
- U veliki lonac stavite murve i prelijte ih vodom. Razina vode mora biti nekih 30 cm iznad voća. Uklonite plodove koji isplivaju na površinu.
- Ocijedite murve i uklonite im malu peteljku. Stavite ih kuhati u lonac s pola kilograma šećera. Promiješajte nekoliko puta.
- Nakon što smjesa proključa, smanjite vatru i uz često miješanje kuhajte još 10-tak minuta. Skinite s vatre i izmiksajte štapnim mikserom. Dodajte ostatak šećera. Nastavite kuhati sve zajedno nekoliko minuta.
- Dodajte prah za želiranje, limunov sok, cimet i zdrobljeni klinčić, te na umjerenoj vatri kuhajte još 5 minuta.
- Pripremljenim džemom punite čiste staklenke.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....