- 1 žlica maslinova ulja
- 1 crveni luk
- 1/2 žličice kima i korijandera
- 1 žličica crvene paprike
- 2 režnja češnjaka
- čili papričice po ukusu
- 2 crvene paprike
- 2 konzerve sjeckane rajčice
- 1 žlica paste od rajčice
- prstohvat soli, papra
- 4 - 6 jaja
- peršin ili korijander za dekoraciju
Priprema:
- Nasjeckajte luk i stavite u tavu s 2 žlice maslinova ulja. Pržiti dok ne omekša pa dodati začine, usitnjeni češnjak i čili. Pržiti još minutu.
- Dok se luk prži, nasjeckati papriku na manje trake i dodati u tavu. Pržiti oko 5 minuta te dodati sjeckane rajčice, sol, papar i pastu od rajčica.
- Kuhati bez poklopca na laganoj vatri oko 15 minuta dok se ne zgusne umak. Napraviti “rupe” za jaja.
- Jaja staviti u rupe i poklopiti tavu poklopcem. Ostaviti da se kuha 5-8 minuta na laganoj vatri dok se jaja ne skuhaju, ali pazite da ih ne prepečete.
- Posuti peršinom i poslužiti uz flatbread pogačice.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....