- 200 g kuhanog slanutka
- 100 ml vode u kojoj se kuhao slanutak
- 2 žličice sezama
- 2 češnja češnjaka
- 1 žlica svježeg nasjeckanog peršina
- 2 žlice limunova soka
- sol i papar
- ½ dcl maslinova ulja
- SPAR Free from maslac
- SPAR Free from Brotmix mješavina kruha
Priprema:
- Sezam prepržite na tavi bez masnoće, a potom ga samostalno sameljite.
- Vodu od slanutka, u koju ste dodali malo soli, kratko prokuhajte i ohladite.
- Slanutak zajedno s vodom, limunovim sokom i češnjakom usitnite u električnoj sjeckalici dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Potom umiješajte maslinovo ulje, peršin, papar i mljeveni sezam.
- Pripremljeni namaz stavite u hladnjak i ostavite da se dobro ohladi.
- Prije serviranja izvadite maslac iz hladnjaka da bude na sobnoj temperaturi, a kruh, po želji, tostirajte. Na kruh prvo u tankom sloju namažite maslac, a potom, puno raskošnije, namažite humus.
Humus se može servirati na različite načine, a najviše se koristi kao namaz za kruh ili kao dip sa svježim povrćem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....