Foto: iStock
Danas kuham zdravije

Za ručak: Lagana šarena tjestenina

Volite li tjesteninu, ali vam smeta gluten, tad neka bude od riže i kukuruznog brašna. Integralna riža je bogata proteinima, mineralima, vlaknima i mastima te ne sadrži gluten pa je lako probavljiva. S druge, pak, strane, kukuruzno brašno uz ugljikohidrate sadrži nezasićene masnoće, karotin koji djeluje kao antioksidans te proteine, ali je također bez glutena.
  • 500 g SPAR Free from Fusilla
  • 150 g SPAR Free from Feta sira
  • 300 g šampinjona ili bukovača
  • 10 cherry rajčica
  • 1 vezica kopra
  • 1-2 glavice ljubičastog luka
  • sol i papar
  • maslinovo ulje

Priprema:

  1. Skuhajte tjesteninu u zasoljenoj vodi. Kad je gotova, ocijedite je i odložite sa strane.
  2. U međuvremenu, operite i narežite rajčice i gljive (ako su manje na pola, ako su veće, na četiri dijela) te svježi kopar.
  3. U dubokoj tavi, na malo maslinova ulja popržite sitno nasjeckan luk. Posolite.
  4. Kad luk postane "staklast", dodajte mu gljive. Posolite, popaprite i pirjajte sve dok gljive ne puste vodu i počnu se pržiti.
  5. Kad se gljive zarumene tavu maknite s vatre, dodajte kopar i tjesteninu, dobro promiješajte i vratite minutu, dvije na laganu vatru.
  6. Prije serviranja, u tjesteninu dodajte na kockice narezan feta sir i začinite maslinovim uljem.

U ovom receptu koristili smo ove SPAR Free from proizvode:


Linker
25. studeni 2024 02:00