Pripremila: Nina Stojanov, autorica bloga dalmatian things with nina
Najdraža jesen, predivne umirujuće boje, njeni mirisi i okusi koje nam donosi svojim dobom.
Toplina doma već se polako osjeti s češćim pečenjem kolača, pogotovo vikendom kada želite vrijeme opuštajuće provesti sa svojim najdražima. U ovo doba češće ispijanje čaja i toplih napitaka traži nešto slatko i biskvitno što će se potpuno uklopiti u doživljaj.
Upravo tako je nastao ovaj kuglof.
Dodala bih ja i brusnice ili malo voća, ali moj sin samo voli čokoladu i ne pristaje na kompromis. Ima li takvih još? Jednostavna i divna biskvitna slastica koju čine najbolji sastojci : rum, čokolada i orasi!
Brzo se priprema, mekan i ukusan -recept vas čeka u nastavku.
Sastojci:
- 300 g čokolade za kuhanje
- 120 g glatkog brašna
- 100 g šećera
- 6 jaja
- 90 g maslaca
- 1 prašak za pecivo
- 3 žlice ruma
- 1 vanilin šećer
- 90 g mljevenih oraha
- prstohvat soli
Priprema:
- Odvojite žumanjke od bjelanjaka
- Bjelanjke s prstohvatom soli istucite u čvrst snijeg
- Žumanjke sa šećerom i vanilin šećerom pjenasto izradite
- Čokoladu izlomite na manje komade. Zajedno s maslacem otopite na pari. Prohladite a zatim dodajte smjesi od žumanjaka
- Dodajte prašak za pecivo, mljevene orahe, rum, brašno te dobro sve izmiješajte
- Na kraju postepeno dodajte snijeg od bjelanjaka i ručno sve dobro sjedinite
- Kalup za kuglof premažite s maslacem i lagano ga pobrašnite
- Gotovu smjesu za kuglof ulijte u kalup i stavite peći u prethodno ugrijanu pećnicu na 180 ° c stupnjeva oko 35 minuta
- Za drvenim štapićem provjerite prije kraja da li vam je pečen biskvit
- Nakon što se kuglof ispekao, pokrijte ga krpom i ostavite da se prohladi
- Nakon toga okrenite kalup i izvadite kuglof
- Pospite ga šećerom u prahu
Napravite i: Kuglof od mandarina - neopisivo sočan, ukusan i mirišljav. I čeka vas da ga probate...
Ninu možete pratiti i na Instagramu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....