Više od 80 recepata za sladolede na štapiću, instant-sladolede, sladoledne torte, ledene lizalice, sladoledne kreme, kremaste ledene napitke, sladoledne kolačiće i sendviče, razne preljeve i druge dodatke s isključivo zdravim, cjelovitim sastojcima: bez rafiniranih šećera, bez mliječnih proizvoda, bez glutena, s receptima za verzije bez orašastih plodova. Sa ili bez aparata za sladoled, za zabave, obitelj ili kao zdravi dekadentni desert za jednu osobu - ponekad samo od nekoliko vrhunski odabranih sastojaka. Od kremastih lizalica s borovnicom do slatko-slanog sladoleda s karamelom i kokicama, od trostruko čokoladnog frapea s metvicom do sladoledne torte s trešnjama - recepti se nižu, jedan bolji od drugoga, uz prelijepe fotografije samih autorica.
Cijena ove kuharice u izdanju Planetopije je 155 kuna.
Virpi Mikkonen kreira recepte, piše i podučava o hrani (ima diplomu Institute for Integrative Nutrition iz New Yorka), a bavila se i novinarstvom. Njezin blog Vanelja dobio je Saveur Award 2015. Kao najbolje dizajnirani blog, a o njemu su, između ostalog pisali i Honest Cooking, HuffingtonPost, Yahoo Food.
Tuulia Talvio je blogerica i učiteljica joge. O njezinom blogu Uusia Tuulia pisali su Brit +Co, Camille Styles, Yahoo Food i Feedfeed.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....