Ova torta pogodna je za vegetarijance, vegane, sportaše... Može služiti i kao energetska pločica za ljude koji imaju problema s laktozom.
Riječ je i o vrhunskoj slastici za djecu, jer je puna vitamina i ukusna. I što je najbolje ne morate paliti pećnicu.
Bilo svježe, bilo suhe, smokve su odličan izvor energije, ali i vitamina i minerala.
Zagrebački slastičar Mario Vujinović, kojeg od milja zovu slatki Mario je samo za Živim.hr pripremio pet ljetnih video recepata. Vlasnik je slastičarnice Butik torti i slastica, a još kao dječak, stalno je petljao po maminoj i bakinoj kuhinji, praznio zdjele i gurao slatko u džep…
No, tada nije ni sanjao da će jednog dana živjeti u svom vlastitom slatkom carstvu, okružen najfinijim delicijama.
Pogledajte video recept
Torta od datulja i smokava (ovo može svatko)
Sastojci:
- 400 g datulja
- 270 g lješnjaka
- 200 g suhih smokava
- 230 g čokolade
- 400 g maslaca od kikirikija
Priprema:
- Sameljite lješnjake
- Sameljite datulje (očistite ih od koštica i natopite u hladnoj vodi 15 minuta)
- Sameljite smokve
- Sve pomiješajte
- Stavite u kalup
- Ratopite maslac od kikirikija i prelite preko kore
- Neka se hladi u zamrzivaču oko 20 min
- Izvadite tortu i prelite rastopljenom čokoladom
- Stavite tortu u frižider na sat vremena
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....