Najspektakularnija torta koju je slastičar Mario radio bila je na 29 katova i za 1500 ljudi.
 Snimio: Ronald Goršić/Hanza Media
Video recept

Uz pomoć slatkog Maria napravite tortu od datulja i smokava

Brza, fina i bez pečenja. Što vam više treba tijekom ovih ljetnih mjeseci. Slastičar Mario vodi vas korak po korak do savršene torte.

Ova torta pogodna je za vegetarijance, vegane, sportaše... Može služiti i kao energetska pločica za ljude koji imaju problema s laktozom.

Riječ je i o vrhunskoj slastici za djecu, jer je puna vitamina i ukusna. I što je najbolje ne morate paliti pećnicu.

Bilo svježe, bilo suhe, smokve su odličan izvor energije, ali i vitamina i minerala.

Zagrebački slastičar Mario Vujinović, kojeg od milja zovu slatki Mario je samo za Živim.hr pripremio pet ljetnih video recepata. Vlasnik je slastičarnice Butik torti i slastica, a još kao dječak, stalno je petljao po maminoj i bakinoj kuhinji, praznio zdjele i gurao slatko u džep…

No, tada nije ni sanjao da će jednog dana živjeti u svom vlastitom slatkom carstvu, okružen najfinijim delicijama.

Mario se u slastičarstvo, kaže, zaljubio sasvim slučajno. Nije volio učiti, a vrijeme je radije provodio u maminom dućanu s bombonima, nego za knjigom. Po završetku osnovne škole, majka nije puno dvojila. Znala je koji je idealan smjer za njenog sina - slastičarstvo. I nije pogriješila.

Pogledajte video recept

Torta od datulja i smokava (ovo može svatko)

Sastojci:

  • 400 g datulja
  • 270 g lješnjaka
  • 200 g suhih smokava
  • 230 g čokolade
  • 400 g maslaca od kikirikija

Priprema:

  1. Sameljite lješnjake
  2. Sameljite datulje (očistite ih od koštica i natopite u hladnoj vodi 15 minuta)
  3. Sameljite smokve
  4. Sve pomiješajte
  5. Stavite u kalup
  6. Ratopite maslac od kikirikija i prelite preko kore
  7. Neka se hladi u zamrzivaču oko 20 min
  8. Izvadite tortu i prelite rastopljenom čokoladom
  9. Stavite tortu u frižider na sat vremena
18. prosinac 2024 07:15