Brzo i ukusno
 Nešto slatko by Katarina
jednostavna priprema

Topi se u ustima! Fantastična torta od Nutelle i sira za koju vam ne treba pećnica

Riječ je o slatko-kiselkastoj kombinaciji kojoj sigurno nećete moći odoljeti


Donosimo vam jednu brzu, nepečenu torte od Nutelle i sira! Odlična slatko-kiselkasta kombinacija, uz hrskavu koru od lješnjaka! Ajmo, zasukajte rukave i već danas nakon ručka ju možete probati! (Da, da tako je brza priprema)

Recept je pripremila: Nešto slatko by Katarina


Podloga od keksa i lješnjaka (sastojci za dvije kore)

  • 200 g mljevenog keksa
  • 100 g sitno sjeckanih (na nož) lješnjaka
  • 150 g maslaca
  • 3 žlice Nutelle

Priprema:

  1. Kekse izmeljite (ako već niste kupili mljevene) pa dodajte lješnjake
  2. Maslac otopite na laganoj vatri i sve sjednite sa kesima i lješnjacima
  3. Smjesi dodajte Nutellu, pa je utisnite u kalup za torte veličine 24 cm
  4. Podlogu stavite u hladnjak, a za to vrijeme napravite kremu.(jedna kora ide kao podloga torte, druga ide (ali ne morate napraviti ovaj korak) na vrh torte kao dodatan krokant i dekoracija).

Nešto slatko by Katarina

Krema od Nutelle i sira

  • 250 g krem sira
  • 250 g mascarponea
  • 10 žlica Nutelle
  • 500 ml vrhnja za šlag

Priprema:

  1. Krem sir i mascarpone povežite mikserom
  2. U posebnoj posudi umutite vrhnje za šlag
  3. U šlag miješajući dodajte mješavinu sira.
  4. Od dobivene kreme oduzmite 4 žlice kreme (ako radite i gornju koru, oduzmite još malo kreme od sira), a u preostali dio kreme stavite Nutellu
  5. Na podlogu od keksa stavite kremu od sira (4 žlice), pa kremu od Nutelle
  6. Tortu vratite u hladnjak (barem 4 sata neka bude na hladnom).
  7. Tortu ukrasite tostiranim lješnjacima ili gornjim korom koju ohladite u kalupu, odvojite od kalupa, premažite sirom, izrežite i stavite na vrh torte
  8. Uživajte u ovom brzom i jako finom desertu

Dobar tek!

Nešto slatko by Katarina

Katarinu možete pratiti na društvenim mrežama: Instagram i Facebook.

Linker
15. studeni 2024 07:10