Kako će vam pečeni krumpir uvijek ispasti neodoljivo hrskav? Rješenje je u medu i senfu, otkrio je svoj recept na Facebooku 40-godišnji ljubitelj dobrih zalogaja i kućni chef Justin Taylor i mnogima izazvao rast zazubica.
Senf i med
Sve što vam treba je bijeli krumpir, dvije čajne žlice senfa (on upotrebljava Colman’s English mustard), četiri čajne žlice meda, sol i crni papar. Prvo stavite senf u zdjelicu, pa u njega dobro umiješajte mljeveni papar. Potom temeljito umiješajte med da dobijete jednoličnu smjesu.
Premažite i pecite
Lim za pečenje premažite uljem i maslacem (dvije jušne žlice), pa posolite masnoće. Stavite u lim oguljen i narezan krumpir i premažite ga smjesom meda i senfa. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu.
Svakih pet minuta
Kada je ostalo 20 minuta do kraja pečenja krumpira, namažite ga ponovo, tako ćete osigurati pun okus. Nadalje mažite krumpir smjesom svakih pet minuta sve dok ne bude potpuno gotov i savršeno hrskav.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....