- 500 g svinjskog lungića
- 1 kg krumpira
- 100 g Cheddar sira
- 10 ml maslinovog ulja
- 60 g pršuta
- 6 kom listova kadulje
- prstohvat soli i papra
ZA UMAK:
- 1 grčki jogurt
- 2 žličice senfa
- 2 žličice hrena
- 1 žličica Letifico meda od aronije
- 2 žličice maslinovog ulja
- 1 žličica aceta balsamica
- prstohvat soli i papra
Kad imate sve, onda:
- Krumpire ogulite i izrežite ih na kockice kako bi se prije skuhali.
- Zavrijete veći lonac vode, posolite i popaprite te dodajte krumpire.
- Kuhajte ih oko 15 minuta. Za to vrijeme posolite i popaprite svinjski lungić te ga ispecite na tavi u kojoj ste prethodno ugrijali maslinovo ulje.
- Pecite ga sa svake strane oko 4 minute. Kada je dobio zlatnu boju izvadite ga na tanjur.
- Na ulju od pečenja popržite nekoliko listova kadulje oko 10 sekundi kako bi pustili finu aromu. Izvadite ih iz tave i stavite na tanjur za kasniju dekoraciju.
- Kada su se krumpiri skuhali zgnječite ih u pire i u njih naribajte Cheddar sir te začinite s maslinovim uljem, soli i paprom.
- U vatrostalnu zdjelu stavite napravljeni pire, pršut i svinjski lungić te ga prelijte s maslinovim uljem od pečenja.
- Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 20 minuta, ovisno o jačini pećnice.
- Za to vrijeme u posudi pomiješajte sve sastojke za umak.
- Kada je lungić pečen poslužite ga s prženim listovima kadulje.
Kad imate sve, onda:
1. Krumpire ogulite i izrežite ih na kockice kako bi se prije skuhali.
2. Zavrijete veći lonac vode, posolite i popaprite te dodajte krumpire.
3. Kuhajte ih oko 15 minuta. Za to vrijeme posolite i popaprite svinjski lungić te ga ispecite na tavi u kojoj ste prethodno ugrijali maslinovo ulje.
4. Pecite ga sa svake strane oko 4 minute. Kada je dobio zlatnu boju izvadite ga na tanjur.
5. Na ulju od pečenja popržite nekoliko listova kadulje oko 10 sekundi kako bi pustili finu aromu. Izvadite ih iz tave i stavite na tanjur za kasniju dekoraciju.
6. Kada su se krumpiri skuhali zgnječite ih u pire i u njih naribajte Cheddar sir te začinite s maslinovim uljem, soli i paprom.
7. U vatrostalnu zdjelu stavite napravljeni pire, pršut i svinjski lungić te ga prelijte s maslinovim uljem od pečenja.
8. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 20 minuta, ovisno o jačini pećnice.
9. Za to vrijeme u posudi pomiješajte sve sastojke za umak.
10. Kada je lungić pečen poslužite ga s prženim listovima kadulje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....