- 450 g riže
- 400 g nemasne svinjetine
- 12-15 dagnji (ili drugih plodova mora po želji)
- 2 zrele rajčice (oguljene i narezane na kockice)
- 1 slatka crvena paprika, izrezana na tanke trake
- šaka šparoga
- 2 žlice Vegete original
- 4 srca artičoka
- prstohvat niti šafrana
- malo peršina
- 2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 5 šalica povrtnog ili svinjskog temeljca
- Sol (ako je potrebno)
Priprema:
- Izrežite svinjetinu na komadiće i popržite je u vrućem maslinovom ulju.
- Potom je izvadite i u istom ulju popržite češnjak, dodajte šafran i peršin.
- Dodajte povrće i očišćene dagnje te neka se sve krčka oko dvije minute.
- Vratite opet svinjetinu i dodajte jednu šalicu temeljca i Vegete. Smanjite temperaturu i neka se kuha oko 20 minuta.
- Dodajte rižu i ostatak temeljca.
- Kad tekućina apsorbira, jelo je spremno.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....