Ukusna suradnja

Sočivo

Taman za ove preuranjene jesenske dane. Nakon dva tanjura ovog najfinijeg variva na svijetu sretno smo uzdahnuli (još bismo mi koji tanjur, ako ne i cijelu rajnglu, ali neke granice valjda postoje). SASTOJCI ZA 6 OSOBA (OPG Rapić - Ljubitovica, SD projekt, OPG Silvija Jurčević, OPG Pismarović)
  • 150 g slanutka
  • 150 g jari graha
  • 150 g kukuruza
  • 150 g ječma
  • 100 g graha trešnjevca
  • 1 luk
  • 3 češnja češnjaka
  • maslinovo ulje
  • lovorov list
  • sol i papar

Priprema:

  1. Grahorice dan ranije namočite u vodi.
  2. Jari grah prokuhajte i prvu vodu bacite.
  3. Na maslinovom ulju dinstajte luk, dodajte nasjeckani češnjak i na to isprane grahorice.
  4. Zalijte vodom, dodajte lovorov list i kuhajte 2 do 2 i pol sata, odnosno dok sve grahorice ne omekšaju.
  5. Začinite s paprom i solju te tijekom kuhanja dodajte vode ako je potrebno.
  6. Servirajte u dubokom tanjuru i obavezno začinite maslinovim uljem.
Linker
02. prosinac 2024 10:43