1 tikvica
2 male šalice indijskih oraščića (sirovih)
3/4 male šalice vode
1/3 male šalice prehrambenog kvasca (pahuljice od kvasca)
1 žličica limunova soka
kopar (svježi ili sušeni)
soli (po ukusu)
PRIPREMA:
- Sve sastojke osim tikvice ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete kremasti umak. Ako vam se čini da je pregust, dodajte još malo vode kako bi se sve moglo smiksati.
- Tikvicu ogulite i narežite u obliku špageta. Ja nisam imala "mandolinu" kojom se dobiju lijepi, dugački rezanci pa je odlično poslužio i klasičan ribež (velike rupice).
- Dovoljno je da tikvicu okrenete dijagonalno, tako da ispadnu malo duži rezanci.
- Preljev prelijte preko tikvica i dobro promiješajte.
Ako vam se učini da su indijski oraščići preskupi, do polovice količine možete zamijeniti suncokretovim sjemenkama. No, okus je ipak najbolji ako koristite samo indijske oraščiće.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....