2-4 sirove tortilje
ZA NADJEV:
rikula
5 smeđih šampinjona (portabella)
1-2 žlice shoyu ili tamari umaka
1 žlica maslinova ulja
ZA PRELJEV:
1 avokado
1 mladi luk
2-3 divlje šparoge
1 žličica limunova soka
1 žlica maslinova ulja
sol prema ukusu
PRIPREMA:
- NADJEV: Nasjeckajte gljive na kockice, prelijte umakom i maslinovim uljem i dobro promiješajte. Poslažite na ladicu dehidratora i dehidrirajte 15-20 minuta na 42°C kako bi pustile aromu. U međuvremenu nasjeckajte rikulu.
- PRELJEV: Avokado zgnječite vilicom, dodajte sitno nasjeckan mladi luk (i bijeli i zeleni dio), jako sitno nasjeckane šparoge, limunov sok, maslinovo ulje i sol te dobro izmiješajte. Odložite na stranu.
POSTUPAK: Položite tortilje na radnu površinu. Premažite preljevom od avokada, poslažite šampinjone pa rikulu i zamotajte.
SAVJET: Ako tortilje želite sačuvati za kasnije ili za sutra, nikako ih nemojte spremiti nadjevene jer će se od vlage iz nadjeva sve raspasti. Tortilje spremite u hladnjak odvojeno od ostalih sastojaka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....