- 15 suhih datulja
- 1 manja jabuka
- 2 žlice pirea od buče
- 250 ml Letifico lješnjakova brašna
- 2 žlice mljevenog rogača
- 1 žlica javorovog sirupa
- 1 žlica naribane korice naranče
- 1 žlica začina za medenjake
- 2 žlice biljnog mlijeka
- 2 žlice bijelih chia sjemenki
Za dekoraciju:
- 1 žlica lješnjakovog brašna
- 1 žlica mljevenog rogača
Kad imate sve, onda:
- Pripremite sve sastojke, jabuku narežite na sitne kockice i naribajte koricu naranče.
- U blender prvo stavite datulje, jabuku, pire od buče i biljno mlijeko.
- Blendajte na visokoj brzini oko 2 minute.
- Nakon toga počnite dodavati ostale sastojke (Letifico lješnjakovo brašno, rogač, javorov sirup, koricu naranče, začin za medenjake i chia sjemenke).
- Blendajte sve skupa još 2 minute.
- Trebali bi dobiti smjesu koju možete lako oblikovati, ali da se ne lijepi po prstima.
- Oblikujte rukama kuglice i uvaljajte u smjesu Letifico lješnjakova brašna i rogača.
- Od ove smjese možete dobiti oko 15 kuglica.
- Servirajte odmah ili stavite u hladnjak.
- Kuglice mogu biti u hladnjaku tjedan dana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....