- 1 šalica prosa
- 3 šalice vode
- 2 šalice kuhanog crnog graha
- 2 rajčice
- glavica luka
- krastavac
Za preljev:
- 1/3 šalice vode
- 3 žlice limunova soka
- 1 žlica balzamičnog octa
- 2 žličice mljevenog češnjaka
- 1 žličica morske soli
- ¼ žličice crnog papra
- 1 žličica kumina
Priprema:
- Proso kuhati u vodi dok je ne upije, pustiti da se ohladi.
- U zdjeli pomiješati proso, grah, narezanu rajčicu, krastavac i luk.Ovisno o sezoni, možete dodati različitu zelenu salatu - matovilac, radič, celer, iceberg salatu, crveni hrast, pa čak i kuhani špinat, raštiku ili blitvu...
- Pomiješajte sve sastojke za preljev i prelijte salatu. Ohladite u hladnjaku.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....