Kod pečenja cikle vrlo je važno da je dobro operete i ne gulite
 Foto: iStock
Hit namirnica

Salata od pečene cikle

  • 500 g cikle
  • 3 žlice nasjeckanog peršina
  • malo mljevenog papra
  • 4 kuhana jaja

Za preljev:

  • 2 žlice maslinova ulja
  • vinski ocat
  • malo senfa
  • sol

Priprema:

  1. Glavice cikle dobro operite, stavite ih neoguljene u zagrijanu pećnicu na 180°C i pecite oko jedan sat.
  2. Ciklu izvadite i kad se ohladi, ogulite je, narežite na tanke ploške i prelijte salatnim preljevom koji ste pripremili od ulja, octa, soli i senfa.
  3. Salatu pospite svježe mljevenim paprom i nasjeckanim peršinom. Ovako pripremljenu salatu od cikle poslužite uz tvrdo kuhana jaja.
Linker
17. studeni 2024 16:06