Foto: Olja's Kitchen
Ručak u tri slijeda

Salata od celera s pršutom

Porcija: 4 osoba Spremno za: 20 minuta Zahtjevnost: za zalutale u kuhinji Posebna prehrana: bez glutena
  • 200 g celera
  • 1 žlica zrnatog senfa
  • 3 žlice grčkog jogurta
  • 1 žličica umaka od hrena (Horseradishsauce)
  • 1 žličica Letifico medene kreme s dodatkom crnog kima
  • par kapi Letifico ulja crnog kima
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 1 žličica aceta balsamica
  • 4 šnite pršuta

Kada imate sve, onda:

  1. Očistite celer i izrežite ga na tanke trakice.
  2. U posudi pomiješajte grčki jogurt, senf, hren, medenu kremu s dodatkom crnog kima, maslinovo ulje i aceto balsamico te dodajte celer.
  3. Sve to dobro pomiješajte i začinite sa soli i paprom po ukusu.
  4. Na tanjur stavite dvije šnite pršuta i salatu od celera.
  5. Za kraj salatu pokapajte s nekoliko kapi ulja crnog kima prema vlastitim željama zbog intenzivnog okusa samog ulja.
Linker
22. studeni 2024 12:28