Za 30 ružica:
- 20 dag pirea od muškatne buče
- 10 dag pirea od jabuka (1/2 kg jabuka)
- 10 dag glatkog brašna
- 5 dag džema od dunje
- sok 1 limuna ili limete
- chia sjemenke na vrh žličice
- maslac
- šećer u prahu
Priprema:
- U pećnici na 200 Celzijevih stupnjeva pecite prepolovljenu buču oko 30 minuta pa žlicom izdubite pire.
- Jabuke ogulite, narežite na kockice i pirjajte na malo maslaca do pirea. Dodajte brašno, džem, sjemenke i sok pa umijesite smjesu. Pustite da odstoji barem pola sata.
- Razvaljajte pa režite krugove veličine prema želji, u sredinu stavite džem pa ih zamotajte kao ružicu.
- Slažite na lim prekriven papirom za pečenje jednu do druge, premažite maslacem i pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 Celzijevih stupnjeva. Pričekajte da se pečene ružice ohlade pa ih pospite šećerom u prahu.
Savjet više!
Poslužite uz čaj od kadulje u koji ste stavili med i limun.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....