- 300 g cikle
- 1 glavica luka
- 170 g riže
- 2 dl bijelog vina
- temeljac od povrća (ili voda)
- 50 g sira ribanca
- 1 žličica maslaca
- prstohvat timijana
- sol
- papar
- maslinovo ulje
Priprema:
- Ciklu ogulite i narežite na kockice, posolite, popaprite, dodajte nekoliko kapi maslinova ulja.
- Pokrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici na 200°C pola sata ili dok cikla ne postane mekana. Pečenu ciklu stavite u blender i sameljite u pire.
- Luk sitno nasjeckajte pa ga pirjajte na maslinovu ulju dok ne omekša. Dodajte rižu i nastavite pirjati dok ne postane staklasta.
- Dodajte bijelo vino, smanjite vatru i lagano krčkajte dok vino ne ispari pa dodajte timijan, pire od cikle i još malo soli i papra po potrebi.
- Kuhajte na laganoj vatri podlijevajući rižu temeljcem ili vodom dok nije potpuno kuhana.
- Kad je rižoto kuhan, umiješajte sir i žličicu maslaca.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....