- 500 g ricotta sira
- korica jednog limuna
- sok ½ limuna
- sok ½ naranče
- 70 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 30 g brašna
- prstohvat soli
- 3 jaja
Priprema:
- U zdjeli izmiješajte ricottu, koricu limuna te sok limuna i naranče.
- U drugoj posudi izmiješajte brašno, šećer i vanilin šećer.
- Dodajte mješavinu brašna ricotti pa sve nježno spojite miješajući električnim mikserom na najmanjoj brzini.
- Na kraju miješajte jedno po jedno jade.
- Prebacite smjesu u mali kalup za torte (promjera 20 cm) koji ste obložili papirom za pečenje.
- Pecite u pećnici zagrijanoj na 160°C oko 50 minuta ili dok torta ne poprimi zlatnu boju, a sredina na dodir postane čvrsta.
- Pečenu tortu ostavite hladiti u ugašenoj pećnici sa odškrinutim vratima dok se ne spusti sobnu temperaturu.
- Izvadite je oprezno iz kalupa, premažite je pekmezom od borovnica i potom je potpuno ohladite.
- Prije posluživanja je ukrasite svježim borovnicama.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....