- 500 g raženog brašna
- 1 kocka svježeg kvasca
- 400 ml tople vode
- 1 čajna žličica soli
- ½ čajne žličice šećera
- 1 jušna žlica suncokretovih sjemenki
- 1 jušna žlica lanenih sjemenki
- 2 čajne žličice zobenih pahuljica
Priprema:
- Stavite brašno u zdjelu. U drugoj, manjoj posudi pomiješajte izmrvljeni kvasac, nekoliko žlica brašna, šećer i oko 100 ml tople vode. Ostavite na toplom da se diže.
- Mikserom pomiješajte dignuti kvasac s ostatkom brašna, soli, zobenim pahuljicama i sjemenkama. Miješajte najmanje osam minuta koristeći nastavke za miješanje kruha. Ostavite na toplom da se tijesto diže.
- Potom tijesto stavite na lim obložen papirom za pečenje.
- Stavite u pećnicu zagrijanu na 200°C u kojoj se nalazi vatrostalna posuda s vodom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....