Za podlogu:
- 120 g lješnjaka, pečenih i oguljenih
- 120 g svježih datulja
Za kremu:
- 300 g indijskih oraščića, namočenih preko noći
- 2 velike zrele banane
- 50 g sirovog kakao praha
- 50 g kakao maslaca
- 30 g ED kokosovog ulja
- prstohvat soli
Za glazuru:
- 30 g ED kokosovog ulja
- 2 žlice sirovog kakao praha
- 1 žlica sladila po želji (može i bez)
Za podlogu:
- U blender ili sjeckalicu ubacite lješnjake i datulje te ih meljite dok se ne pretvore u pastu.
- Mali kalup za tortu, promjera 20 cm, obložite papirom za pečenje pa na dnu poravnajte pastu od badema i datulja. Ostavit u hladnjaku dok radite kremu.
Za kremu:
- Namočene indijske oraščiće ocijedite i operite pod mlazom hladne vode. Ubacite ih u blender i blendajte dok se ne pretvore u kremu.
- Dvije zrele banane također zblendajte i dodajte kremi od oraščića.
- Kakao maslac i kokosovo ulje otopite nad parom pa ih dodajte kremi.
- Dodajte i kakao te prstohvat sol.
- Sve dobro promiješajte kako bi se sastojci ravnomjerno pomiješali.
- Izlijte kremu na pripremljenu podlogu i odložite sve u zamrzivaču da se stisne.
Za glazuru:
- Otopite nad parom kokosovo ulje.
- Umiješajte u njega kakao prah i malo sladila ako ga odlučite koristiti, ja nisam ničim sladila.
- Prelijte ovim dobro ohlađenu tortu i ostavite u hladnjaku do posluživanja.
- Prije posluživanja tortu ukrasite sjeckanim lješnjacima ili voćem po želji, ja sam koristila maline u prahu.
- Ukrasite tortu sjeckanim lješnjacima i dodacima po želji, recimo s malinama u prahu kao ja.
Savjet više!
- Ako nemate svježe datulje možete koristiti i kvalitetne sušene, ali njih onda natopite u mlakoj vodi koji sat prije pripreme kolača.
- Ipak, moja preporuka je koristiti svježe datulje.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....