Foto: Mihai Stetcu, TLC
Brzi i ukusni recepti

Punjeni svinjski but

Uz ovaj recept iz Rumunjske nitko neće ostati gladan.
  • svinjski but
  • dimljena i sušena slanina
  • dvinjski želudac
  • začinjene domaće kobasice
  • timijan
  • češnjak
  • ljute paprike
  • maslac
  • sol i papar
  • krumpir
  • bijelo vino

Priprema:

  1. Obrežite svinjski but.
  2. Slaninu i kobasice narežite na male komadiće.
  3. Marinirajte meso u svježem timijanu i češnjaku.
  4. Meso obilno premažite maslacem.
  5. Napunite svinjski but s kobasicama i slaninom.
  6. Zamotajte svinjski but u svinjski želudac i zavežite sve špagom.
  7. Dodajte začine.
  8. Sve skupa stavite u pećnicu zajedno s krumpirom i bijelim vinom.
  9. Pecite na 160°C dva i pol sata.
Linker
02. studeni 2024 18:28