- 500 - 700 g mljevene junetine od lopatice ili buta
- 7 do 8 srednje velikih žutih ili zelenih paprika
- 1 srednje velika glavica cvjetače
- sol i papar
- slatka crvena paprika
- začini po želji
Priprema:
- Meso pripremite na uobičajen način (ja ga najprije propirjam na luku) i u njega umjesto riže umiješajte cvjetaču koju se kratko prokuhali na pari i usitnili da oblikom podsjeća na rižu.
- Gotovom smjesom punite paprike te dalje kuhajte kao klasičnu punjenu papriku.
Napomena: Ako netko od ukućana ne voli cvjetaču, ovo je idealan način da je "kamuflirate". Ovako možete puniti i listove kiselog kupusa za ukusnu sarmu. Količinu namirnica prilagodite broju osoba za koje spremate obrok.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....