Foto: Mirta Kujundžić
Iz kuhinje Mirte Kujundžić

Punjena paprika s cvjetačom

  • 500 - 700 g mljevene junetine od lopatice ili buta
  • 7 do 8 srednje velikih žutih ili zelenih paprika
  • 1 srednje velika glavica cvjetače
  • sol i papar
  • slatka crvena paprika
  • začini po želji

Priprema:

  1. Meso pripremite na uobičajen način (ja ga najprije propirjam na luku) i u njega umjesto riže umiješajte cvjetaču koju se kratko prokuhali na pari i usitnili da oblikom podsjeća na rižu.
  2. Gotovom smjesom punite paprike te dalje kuhajte kao klasičnu punjenu papriku.

Napomena: Ako netko od ukućana ne voli cvjetaču, ovo je idealan način da je "kamuflirate". Ovako možete puniti i listove kiselog kupusa za ukusnu sarmu. Količinu namirnica prilagodite broju osoba za koje spremate obrok.

Linker
17. studeni 2024 22:41