Kada je riječ o pripremi hrane, ništa nije korisnije od sastojaka koji se mogu uklopiti u niz različitih recepata. To je razlog zašto se grah i riža nalaze u ostavama toliko ljudi, a isto vrijedi i za druge svestrane namirnice poput zobi, jaja i maslinovog ulja.
Upravo zato kuharica Palak Patel, vlasnica veganskog indijskog restorana Dash & Chutney u Atlanti, u svom hladnjaku ima jedan umak koji koristi za gotovo sve. Riječ je o zelenom umaku od slanutka koji je toliko svestran da ga praktički namaže na sve, rekla je za Well+Good. Ne samo da je ukusan, već je i odličan u borbi protiv upala u tijelu, a priprema traje nekoliko minuta.
Sastojci
- 1/2 konzerve slanutka, ocijeđenog i opranog
- 15 grama korijandera
- 15 grama peršina
- 1 mali češanj češnjaka
- 1/2 male paprike
- 1/2 limuna iscijediti u sok
- Sol po želji
- 1/2 čajne žličice kumina u prahu
- 1/2 čajne žličice korijandera u prahu
- 1/2 čajne žličice sjemenki kumina (po želji)
- 2 kockice leda
- 3 žlice vode (više po potrebi)
Priprema
1. Sve sastojke dodajte u blender i blendajte dok smjesa ne bude glatka.
2. Ako je potrebno, dodajte soli. Spremno za konzumiranje!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....