NAMIRNICE ZA 4 OSOBE:
- 600 g riibljih fileta
- 800 g batata
- 100 g rikole
- 1 glavica češnjaka
- 100 ml maslinovog ulja
- 2 vrećice čaja od mente
- 50 g maslaca
Priprema:
- U posudu prikladnu za poširanje stavimo čaj mente i pustimo da se riblji file pošira.
- Batat stavimo kuhati, kad je kuhan protisnemo ga kako bi dobili pire.
- U tavu dodamo maslac i maslinovog ulja (do 50 ml), kad se zagrije dodamo rikolu i pustimo da uvene.
- Zatim dodamo protisnuti batat. Sve zajedno sjedinimo.
- Na tanjur posložimo pire, a gore položimo file ribe.
- Češnjak, cijelu glavicu pečemo u pećnici, kad je gotov istisnemo pečeni dio iz ljuske i s maslinovim uljem napravimo emulziju koju prelijemo preko filea ribe.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....