Snimila: Berislava Picek/Hanza Media
Zdrava kuhaona

Poriluk kao caneloni

  • 2 poriluka
  • 10 dag vratine ili šunke
  • pola šalice kuhane riže
  • peršin
  • sol i papar
  • temeljac
  • sir po želji

Priprema:

  1. Poriluk narežite na željenu dužinu. Izdubite da dobijete izgled canelona.
  2. Vratinu ili šunku narežite na kockice i prepecite. Dodajte kuhanu rižu, nasjeckano peršinovo lišće i naribajte sir.
  3. Tom smjesom punite poriluk, zatvorite komadićem poriluka.
  4. Rasporedite u posudu za pečenje, prelijte temeljcem, poklopite i pecite u pećnici dok poriluk ne omekša i ne popije tekućinu.
  5. Na kraju pospite sirom i pecite otklopljeno.

Savjet više!

Uz to poslužite neku salatu, na primjer zelenu s rotkvicama.

Linker
02. studeni 2024 20:45