6 mladih klobuka sunčanica (neotvorenih)
6 većih šnita pršuta
6 većih šnita sira škripavca
3 jaja
brašno
krušne mrvice
sol
ulje za pohanje
Priprema:
- Iz mladih još neotvorenih sunčanica istrgnite stapku. Sir zarolajte u pršut pa ga ugurajte u sunčanicu. Umutite jaja.
- Nadjevene sunčanice posolite pa uvaljajte u brašno, zatim u jaja pa u mrvice. U dubokoj posudi ili fritezi zagrijati ulje na 160 stupnjeva Celzijevih i ispržiti sunčanice do zlatnožute boje.
- Izvaditi ih iz ulja i stavite na papirnati ubrus da pokupe višak masnoće.
- Servirajte tople uz pire krumpir ili neku od miješanih blago začinjenih salata (rikola, matovilac).
Na ovaj način možete pripremiti i velike šampinjone, a posebnog okusa bit će oni zlatni.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....