Za tijesto:
- 500 g brašna
- ½ kocke svježeg kvasca
- 1 žličica soli
- 4 žlice maslinova ulja
- mlaka voda
Za pogaču:
- Maslinovo ulje
- 1 glavica luka srebrenca
- Slani inćuni
- Zelene masline
- Kapari
- Svježi origano
- Rikula
- Cvijet soli
- Papar
Priprema:
- Od svih sastojaka zamijesite tijesto dodajući onoliko vode koliko je dovoljno da dobijete dovoljno rastezljivo tijesto. Ostavite na toplom mjestu da se diže oko sat vremena.
- Potom tijesto premijesite i razvaljajte na dimenzije lima u kojemu će se peći.
- Tijesto kistom premažite maslinovim uljem te stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200°C.
- U tavi na maslinovom ulju prepržite luk rezan na kolutove dok ne postane staklen.
- Na pečenu pogaču potom slažite pečeni luk, masline, kapare i inćune. Pecite još 5 minuta.
- Prije posluživanja dodajte rikulu i origano, pokapajte maslinovim uljem te začinite solju i paprom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....