20 dkg brašna
2 žlice šećera
10 dkg maslaca
2 žumanjka
2 žlice vrhnja
½ kg jagoda
2 žlice škrobnog brašna
limunov sok
Priprema:
- Brašnu dodajte šećer i maslac narezan na ploškice. Povežite rukama.
- Dodajte žumanjke i vrhnje da se sve poveže.
- Oblikujte kuglu od tijesta i stavite u hladnjak na pola sata.
- Jagode operite, odstranite peteljke i narežite ih po želi. Poškropite ih limunovim sokom. Dodajte škrobno brašno i malo šećera ako jagode nisu dovoljno slatke.
- 2/3 tijesta razvaljajte i utisnite u kalup (najbolje silikonski).
- Izbockajte tijesto vilicom i stavite jagode.
- Od preostalog tijesta napravite tanke trake pa njima napravite gornji sloj iznad nadjeva. Još je jednostavnije da tijesto naribate na ribež i pravilno pospete po nadjevu.
- Pecite na 200 stupnjeva C oko 40 minuta tj. dok ne porumeni.
- Kad se ohladi pospite šećerom u prahu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....