- 1 kg piletine
- 3 veće glavice crvenog luka
- 4 žlice slatke mljevene paprike
- 2 sušena lovorova lista
- 1 žličica sušene majčinove dušice
- svježi peršinov list
- 2 žlice Vegete
- 1 žlica krušnih mrvica
- ulje
- sol i papar
Priprema:
- Luk sitno nasjeckati i pirjati poklopljen i posoljen na masnoći dok ne postane staklen.
- Kad postane staklen, luku dodati meso - pileće batke, zabatke i krilca i pirjati dok ne postane "zlatno" sa svih strana.
- Posoliti, popapriti, dodati mljevenu crvenu papriku i Vegetu, majčinu dušicu, lovorov list te sitno rezani peršinov list, a potom podliti vodom, poklopiti i tako kuhati oko 45 minuta.
- Pred kraj kuhanja, a ako paprikaš nije gust koliko želite, možete dodati 1 žlicu krušnih mrvica.
Dobro je znati!
Pileći paprikaš može se poslužiti s kuhanom tjesteninom ili okruglicama od kruha, a uz to dobro idu kisele salate - krastavci, paprika, feferoni.
Paprikaš, ako tako više volite, možete raditi i od bijelog pilećeg mesa, no tada ga nemojte dugo pirjati na luku kako se meso ne bi "posušilo".
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....