NINA STOJANOV
SLATKO NA KVADRAt

Pangoccioli su predivna talijanska peciva s čokoladom napravljena od dizanog tijesta - imamo recept

Odlikuju nevjerojatnom mekoćom i laganom teksturom poput pahulje


Pripremila: Nina Stojanov, autorica bloga dalmatian things with nina


Osim što su slatki i puni komadića čokolade, ova su peciva najmekša stvar koju sam ikad ispekla i probala.

U nastavku pročitajte sastojke i recept.

NINA STOJANOV


Sastojci:

  • 100 ml mlake vode
  • pola kocke svježeg kvasca
  • 100 g glatkog brašna
  • 1 velika žlica meda

Od ovih sastojaka napravite predtijesto. Sve izmiješajte u većoj posudi, pokrijte krpom i ostavite pola sata da odmara.

Predtijestu dodajte:

  • 100 ml vruće vode
  • 70 ml ulja
  • 1 jaje
  • 130 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 200 g oštrog brašna
  • 350 g glatkog brašna
  • čokoladne granule cca 100 g

Priprema:

  1. Sve sastojke izmiješajte spredtijestom, dodajte na kraju čokoladne granule i ručno zamijesite tijesto.
  2. Tijesto je izrazito mekano i lagano, pa možete koristiti malo brašna kod formiranja u kuglu.
  3. Pokrijte ga krpom i ostavite sat vremena da se udvostruči.
  4. Od gotovog dizanog tijesta, rukom odvajate manje komade.
  5. Svaki komad tijesta, dlanom razvucite u oblik diska. Zatim ga zarolajte prema sebi i još jednom obrnuto.
  6. Sada taj komad tijesta oblikujte u kuglu i slažite u tepsiju na papir za pečenje.
  7. Ovaj postupak je bitan da vam peciva budu prozračna.
  8. Nemojte ih slagati preblizu, jer će još rasti pri pečenju.
  9. Premažite ih razmućenim žumanjkom i ostavite da odmaraju oko pola sata.
  10. Zagrijte pećnicu.
  11. Peciva pecite na 180 °c stupnjeva oko 20 minuta.



Ninu možete pratiti i na Instagramu.


Linker
23. studeni 2024 06:30