Pripremila: Nina Stojanov, autorica bloga dalmatian things with nina
Osim što su slatki i puni komadića čokolade, ova su peciva najmekša stvar koju sam ikad ispekla i probala.
U nastavku pročitajte sastojke i recept.
Sastojci:
- 100 ml mlake vode
- pola kocke svježeg kvasca
- 100 g glatkog brašna
- 1 velika žlica meda
Od ovih sastojaka napravite predtijesto. Sve izmiješajte u većoj posudi, pokrijte krpom i ostavite pola sata da odmara.
Predtijestu dodajte:
- 100 ml vruće vode
- 70 ml ulja
- 1 jaje
- 130 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 200 g oštrog brašna
- 350 g glatkog brašna
- čokoladne granule cca 100 g
Priprema:
- Sve sastojke izmiješajte spredtijestom, dodajte na kraju čokoladne granule i ručno zamijesite tijesto.
- Tijesto je izrazito mekano i lagano, pa možete koristiti malo brašna kod formiranja u kuglu.
- Pokrijte ga krpom i ostavite sat vremena da se udvostruči.
- Od gotovog dizanog tijesta, rukom odvajate manje komade.
- Svaki komad tijesta, dlanom razvucite u oblik diska. Zatim ga zarolajte prema sebi i još jednom obrnuto.
- Sada taj komad tijesta oblikujte u kuglu i slažite u tepsiju na papir za pečenje.
- Ovaj postupak je bitan da vam peciva budu prozračna.
- Nemojte ih slagati preblizu, jer će još rasti pri pečenju.
- Premažite ih razmućenim žumanjkom i ostavite da odmaraju oko pola sata.
- Zagrijte pećnicu.
- Peciva pecite na 180 °c stupnjeva oko 20 minuta.
Ninu možete pratiti i na Instagramu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....