Katarina Đozović. Foto:IVANA GRGIC CROPIX
Za prste polizati

Panettone ili priča o zajedništvu. Isprobajte savršen recept poznate blogerice i oduševite obitelj i susjede

Katarina Đozović pripremila je dvije opcije poznatog talijanskog kolača

Panettone, simbol talijanske kulinarske tradicije, postala je nezaobilazna zvijezda i naših božićnih stolova. Ovaj raskošni kolač osvaja svojim mekanim tijestom, bogatim okusima i karakterističnim kupolastim oblikom. Njegova tajna leži u pažljivo biranim sastojcima: finom brašnu, maslacu, jajima i aromatičnoj kombinaciji kandiranog voća i grožđica. Za one koji traže nešto modernije, pojavljuju se i verzije s čokoladom, pistacijama ili egzotičnim voćem.

Priča o zajedništvu

Međutim, panettone nije samo kolač, već je priča o zajedništvu. Naime, u Italiji se često daruje kao simbol dobre volje i prijateljstva, kao dar za obitelj, prijatelje i susjede. Uz šalicu kave ili uz topli čaj u dobrom društvu, ovaj kolač postaje simbolom čistog užitka, truda i ljubavi koji se ulažu u odnose s bližnjima. Baš tako smo se i sami osjećali u domu poznate food blogerice Katarine Đozović koja je za nas korak po korak pripremila dvije varijante mnogima omiljenog kolača, klasičnu i s kandiranim voćem te čokoladom. Ako ste prošle godine oklijevali upustiti se u zabavnu avanturu izrade božanstvenog panettonea, sada je idealna prilika za stjecanje novih vještina.

Izradite svoju božićnu čaroliju

Snimatelj: Jure Cukar

Korake izrade ovog božićnog kolača pročitajte ovdje.

19. prosinac 2024 16:00