Niste još isprobali pomfrit od mrkve? Možda je vrijeme da uvedete ovo jelo u svoju prehranu. Pomfrit od mrkve odlična je alternativa klasičnom i jednostavan način da dodate više povrća u svoju prehranu. Mrkva pečena na ovaj način je hrskava izvana, mekana iznutra, a oduševit će vas toliko da se nećete vraćati krumpiru.
Sastojci
- 900 grama mrkve
- 1 žlica kukuruznog škroba
- 1 čajna žličica mljevene paprike
- 1/2 čajne žličice soli
- 1/4 čajne žličice papra
- 2 žlice maslinovog ulja
Priprema
1. Zagrijte pećnicu na 220°C te pripremite veliki pleh i stavite na njega papir za pečenje.
2. Ogulite mrkvu, zatim ju izrežite u obliku pomfrita, do jednog centimetra širine. Dužina možete odrediti sami, a zatim narezanu mrkvu stavite u veliku zdjelu.
3. U zdjelu dodajte kukuruzni škrob, mljevenu papriku, sol, papar i miješajte dok se ravnomjerno ne prekrije mrkva. Dodajte maslinovo ulje i pomiješajte.
4. Podijelite mrkvu na papiru za pečenje. Raširite ju u jedan, ravnomjeran sloj, ostavljajući prostor između svakog komada.
5. Pecite 15 minuta, zatim izvadite i koristeći ravnu lopaticu, okrenite mrkvu. Vratite u pećnicu, nastavite peći dok mrkva ne omekša, a rubovi ne postanu hrskavi i tamni, još 15 do 20 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....