- 4 dag sušenih brusnica (sitno nasjeckanih)
- 12,5 dag maslaca
- 15 dag šećera u prahu
- malo soli
- 4 žličice viskija (ili neko drugo žestoko piće prema želji)
- 1 jaje
- 30 dag brašna
- začini: cimet, muškatni oraščići, klinčići
Priprema:
- Pjenasto umutite maslac, dodajte mljeveni šećer, sol, jaje, brusnice, viski i začine (cimet, muškatni oraščić, klinčiće). Dobro umijesite pa tijesto umotajte u plastičnu foliju te stavite u hladnjak da odstoji dva sata.
- Razvaljajte tijesto na debljinu od 0,5 cm pa kalupićima izrezujte paprenjake.
- Rasporedite ih na namašćen i pobrašnjen lim i pecite oko 10 minuta na 200 stupnjeva.
- Ohlađene paprenjake poslažite u limenu kutiju tako da između redova paprenjaka stavite pergament papir. U limenoj kutiji mogu se čuvati 6 tjedana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....